Hola!!

Com va això? Estic actualitzant la documentació que vos pot servir per a l’exercici, ni que siga per a introduir més imputs al debat.

Ho he penjat a aquesta carpeta dropbox. Els textos que he anat penjat són tant descripcions físiques de la configuració de la ciutat, com capítols on es parla de l’origen de les ciutats i economies sumèries.

Tenim llavors:

Fragment sobre l’evolució aldea-ciutat i una descripció dels elements principals. Apareixen resumides les possibles causes del naixement de les ciutats.

Margueron, J.C. Los mesopotámicos. (pàgines 239-263).Evolución aldea ciudad_Los mesopotamicos_Margueron_JC

Fragments descriptius i interpretatius sobre les ciutats de Uruk i Ur. Desripció dels elements principals, interpretació de l’arquitectura, esbós de la societat que hi habita aquestes ciutats.

Leick, G. Mesopotamia, la invención de la ciudad. ( Uruk: pàgines 60-65 i 81-82Uruk_Mesopotamia_Leick_G ; Ur: pàgines

146-152, 162-167 Ur_Mesopotamia_Leick_G).

Fragment sobre l’origen i el caràcter de les ciutats sumèries. Incloent hipòtesi de les causes del seu sorgiment i comparació amb altres hipòtesi.

Van de Mieroop, M. The ancient mesopotamian city. (pàgines 23-40)Origins and character_The ancient mesopotamian city_Van de Mieroop

Aquests són sols alguns dels fragments, aniré penjant més. A més, l’amic Pere ha anat penjat en forma de comentaris alguns textos que estaria bé que ens miressim per a comentar-los demà també.

Volia comentar-vos que crec que al marge de l’enunciat que vam presentar l’altre dia, estic veient que els temes a tractar en la nostra part del taller s’estructuren en dos eixos:

  1. per una banda, l’origen de la ciutat, la transició entre formes primitives d’assentament i la forma i societat urbana;
  2. d’una altra, la reconstrucció d’aquells elements de la ciutat consolidada que no s’han trobat i que requereixen de la nostra imaginació per tal de poder realitzar un esbós.

En realitat es poden associar als dos tipus d’exercici que us vam plantejar, però potser aquesta diferenciació esclareix un poc l’objectiu de cada part.

Fins demà a les 18.00 a la Mediateca!

Marina

 

Un Comentario

  1. imaginandosumer

    «La vida que tanto anhelas no la encontrarás… porque cuando los dioses crearon a los hombres
    decretaron la muerte de la humanidad y se reservaron la vida para sí mismos…» Poema mesopotámico.

Deja un comentario